Gastronomie


Cyprus staat bekend om zijn diverse gerechten welke u kunt nuttigen. Dit kan natuurlijk in de toerisische restaurant maar deze zijn vooral in de toeristische gebieden  gericht op de vakantiegangers uit west Europa.
Wij raden u aan om te gaan eten in een lokale taverne speelt hier wordt de echte Cypriotische keuken geserveerd en hier proeft u dus het echte Cyprus. Deze al van oudsher bestaande eetgelegenheid serveert gerechten die sterk door de Griekse en Turkse keuken zijn beinvloed.

Het voorgerecht is het bekendste gerecht het heeft de naam meze en is in Cyprus ook het belangrijkste deel van de maaltijd. Het zijn diverse gerechten zoals gegrilde geitenkaas , gevulde wijnbladeren, gebakken courgettes en sausjes van sesam en kikkererwten. Hierbij wordt vaak brood geserveerd. Dit gerecht is door zijn bekendheid nu zelfs te krijgen als hoofdgerecht u heeft dan soms wel meer dan twintig klein bordjes op tafel staan met allemaal verschillende gerechten zowel warm als koud.

Als hoofdgerecht zie je meer vlees- dan visgerechten. De populairste vleesgerechten vlees van de lam danwel de kip, daarnaast worden vaak warmen en/of koude groenten bijgevoed en aardappelen of rijst. Op Cyprus wordt hier vaak wijn en/of bier bijgedronken. Zowel het wijn als bier is vaak import.

Het nagerecht bestaat over het algemeen uit fruit al dan niet met ijs. Ook wordt er dikwijl een alcoholisch alternatief genuttigd.

Maak jouw eigen website met JouwWeb